Over mij

Mijn naam is Lies Wigink.

In Heeten heb ik mijn eigen praktijk voor voetreflextherapie.
Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Total Health in Breda, in januari 2016 ben ik afgestudeerd als voetreflexplus therapeut.
Tijdens de driejarige HBO opleiding heb ik verschillende stages doorlopen en een behandelverslag moeten maken. Het laatste verdiepingsjaar heb ik mij toegelegd op volgende  modules; de vrouw, veel voorkomende ziektebeelden en Chinflex. Tevens heb ik een scriptie geschreven over scheenbeenvliesontsteking.

 

Wat mij onder andere aanspreekt in voetreflexologie is, dat er wordt gekeken naar de bron/oorzaak van de klachten, voordat men start met symptoombestrijding, bijvoorbeeld in de vorm van medicatie.  De mens is een fysieke, psychische, emotionele en spirituele eenheid. Dit betekent dat als er op één van deze gebieden een verstoring ontstaat, dit invloed heeft op de andere gebieden. Bij het helen van deze verstoring zou er daarom ook aandacht moeten zijn voor al deze gebieden. Vandaar dat de holistische benadering binnen de voetreflexologie mij erg aanspreekt. Hierbij gaat men er dus vanuit dat de mens als één geheel benaderd moet worden en dat er niet alleen naar de ziekte wordt gekeken. 

Tenslotte vind ik het belangrijk om als therapeut “bij te blijven”. Regelmatig heb ik contact met collega-therapeuten, verdiep ik mij in specifieke onderwerpen en volg ik cursussen die voor mijn vak relevant zijn.